måndag 6 april 2009

Grattis Folkpartister i Sörmland

En ny lagledare för FP i landstinget Sörmland är utsedd. Grattis säger vi ännu en lagledare som kan byta lag mitt under match.

Då har Anders Bjurström bestämt sig att det är dags att lämna över gruppledarskapet till sin politiske sekreterare Thomas af Bjur. Bjur som framställs som Nykvarnsbo gör valet speciellt. Region Mälardalen är inte verklighet ännu..
Att af Bjur flyttar in i länet gör det förstås enklare. Dock utan att vara vald till Landstinget Sörmlands fullmäktige församling.

Thomas trycker extra på epitetet "socialliberal" liksom Anders Bjurström. Om det är en ursäkt eller förklaring varför man inte trivdes i Regnbågsalliansen får väl någon annan bedömma.

Något lurt är det när af Bjur utan att på något sätt vara vald till något annat än politisk sekreterare i dagens EK uttalar sig som landstingspolitiker. Är af Bjur arkitetkten bakom Den nya majoriteten?
I EK artikeln fokuseras på den egna förträffligheten och berättar om den åtgärdsplan för ekonomin som beslutats.
Att miljön i Regnbågsalliansen inte fungerade kan ju också bero på den egna inställningen och viljan.Nu var gräset på rosenlagets sida tydligen bättre.

Socialliberala folkpartister, det finns alternativ i alliansen för den som tror på allians och vill arbeta för den....


1 kommentar:

  1. Vad kommer det här bytet att kosta skattebetalarna? Nu ska de väl anställa en ny politisk sekreterare också...

    SvaraRadera