torsdag 14 januari 2010

Snurrigt i MP leden om vindkraft på Ökna

Att Centerpartiet vill verka för utvecklingen av förnybar energi är inget nytt. Jag föreslår i en motion till landstinget Sörmland att utreda möjligheten att ha vindkraft på vår naturbruksskola Ökna i Tystberga. Detta som ett ytterligare steg i den framsynthet som skolan visat med biogas anläggning, Krav Certifiering mm. När så svaret kommer hänvisas till en utredning/rapport om vindkraft som landstingsstyrelsen valde att lägga till handlingarna utan beslut.

Jag vill ha svar på om det är intressant/rimligt för naturbruksskolan om landstinget är berett att satsa på gårdsanpassad vindkraft.

Miljöpartiets representanter hävdar att det krävs bättre underlag. Då förstår jag ingenting, motionen är utformad precis så.

Att:"utreda förutsättningarna för att bygga ett vindkraftverk med koppling till Öknaskolan. Utredningen ska även innehålla en ekonomisk kalkyl."

Fram med underlaget så kan vi diskutera om det är ett bra eller mindre bra förslag.

1 kommentar:

  1. Vindkraften på Öknaskolan är inte enbart till för att sluta kretslopp och göra skolan ännu mer självförsörjande på energi, utan är också ett viktigt led i utbildningen. Den som vill arbeta med framtidens gröna näringar kommer också att behöva ha kunskaper om energiproduktion. Ett bygga ett mindre vindkraftverk på Ökna är därför en riktig miljöinvestering för framtiden.

    SvaraRadera